Persaandacht voor ledendag

Persaandacht voor ledendag

27 april 2017 om 20u03

In de Limburghal in Genk vond zaterdag 22 april onze jaarlijkse ledendag plaats

Vanaf tien uur stonden een twintigtal enthousiaste vrijwilligers klaar om hun leden een hele dag te voorzien van alle informatie rondom coeliakie. Daarvoor nodigde VCV twee sprekers uit die echt experten zijn in hun vak. Dr. Elke Janssens, kinderarts en gastro-enteroloog in het Jessa ziekenhuis in Hasselt, gaf een zeer gesmaakte lezing over nieuwe inzichten rond coeliakie en diëtiste Katrien Wellens van het UZA sprak over gezonde voeding binnen het glutenvrije dieet.

Maar waar de meeste leden het meest naar uitkeken en wat erg succesvol was, was toch wel de glutenvrije barbecue. Wegens gevaar voor contaminatie is gaan barbecueën meestal niet weggelegd voor mensen met coeliakie, maar VCV had zaterdag gezorgd dat al hun leden zorgeloos konden genieten van een waaier aan glutenvrij vlees, slaatjes en brood. Dit initiatief werd zeker gesmaakt door alle aanwezigen. Nadien was er nog een glutenvrije markt waarop iedereen zijn gading zeker vond.

Iedereen was na afloop zichtbaar tevreden over het verloop van de ganse dag. Onze leden hebben genoten van de barbecue, de interessante lezingen en de glutenvrije markt. Een dikke pluim voor het ganse team en speciaal voor Magda Jennes , onze de verantwoordelijke voor Limburg.

Ook de pers was aanwezig en zorgde voor de nodige aandacht. Het artikel is hier na te lezen