Hoe bereik je best het Provinciehuis in Leuven voor onze ledendag

Hoe bereik je best het Provinciehuis in Leuven voor onze ledendag

3 april 2018 om 12u39

Openbaar vervoer
Het provinciehuis ligt op loopafstand van het trein- en busstation van Leuven. Kom je het station buiten gewandeld, ga dan naar links over het Roger Van Overstraetenplein

Parkeren in het provinciehuis tijdens vergadering, studiedag, ...

Auto
Rij vanop de E40 de E314 op en neem onmiddellijk afrit 15 richting Leuven centrum. Volg de weg tot aan de Leuvense ring, rij rechts op richting Tienen en Diest. Je rijdt tot voorbij de Tiense Poort. Kies bij het naderen van het provinciehuis de rechterrijstrook en rij door, richting station, tot op het einde. Sla vervolgens voorzichtig rechtsaf en rij stapvoets, met respect voor voetgangers en fietsers die hier je pad kruisen, onder de voetgangersbrug (Roger Van Overstraetenplein) tot aan de spoorweg. Draai nu naar rechts en zet je tocht verder langs de sporen, richting provinciehuis.

De parking van het provinciehuis staat ook deels ter beschikking van deelnemers aan een vergadering, studiedag, ... van een externe organisator.

 • Gebruikers van de parking accepteren het reglement.
 • Parkeerplaatsen worden niet gegarandeerd, tenzij ze vooraf werden gereserveerd bij de onthaalconsulent.
 • Parkeerticket valideren voor vertrek aan de betaalautomaat in de inkomhal (blijft 20 minuten geldig).

 • Voorkeurtarieven:
  • Minder dan 5 uren: 1 euro per uur
  • Meer dan 5 uren: 8 euro
  • Weekend: 8 euro per dag
  • Verloren ticket: 20 euro

plan

kbc

 

Parkeren in de Martelarenlaan

Indien u geen gebruik wenst te maken van de betalende parking, is er beperkte parkeermogelijk op de en omliggende straten. De Martelarenlaan is een blauwe zone. Indien men in deze zone parkeert moet men een blauwe parkeerschijf plaatsen (vanaf 9 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds, niet nodig op zon- en feestdagen). Met het gebruik van de blauwe schijf mag men hier maximum 2 uur parkeren.

Parking station Leuven

Parking Station Leuven is een ondergrondse publieke parking gesitueerd op de Martelarenlaan. Het wordt uitgebaad door B-Parking van de NMBS en is gelinkt aan het treinstation van Leuven.

De parking heeft twee ingangen die op de kaart zijn aangeduid met de rode bollen. De parking is 24/7 toegankelijk en staat onder permanente supervisie. Er zijn 700 parkeerplaatsen beschikbaar. De hoogte van de ingang van de parking is 2.10m. LPG is niet toegelaten. Liften zijn beschikbaar. ATTENTIE: betaling is enkel mogelijk met bankkaart of kredietkaart. Niet met cash!

Weekdagen Weekend & feestdagen

Uur € 2.00

Dag € 20.00

Uur € 1.00

Dag € 5.00

 invalweg

Andere parkeermogelijkheden zie onderstaande link :

https://www.leuven.be/node/528/field_locatietype/parking-aan-de-rand-van-de-stad-187

http://www.b-parking.be/info/nl/mycarpark/144-leuven?start=1