Macaroni met kaassaus

Recept is opgesteld voor één persoon, dus alle hoeveelheden vermenigvuldigen met aantal tafelgenoten.

Ingrediënten:

  • 100 gr macaroni (vb Glutenvrije pasta Delhaize)
  • 50 gr ham in blokjes
  • klontje boter of margarine
  • eetlepel GLUTENVRIJE bloem (vb FLINN no gluten, Altro no gluten, ...)
  • 10 cl melk
  • 50 gr geraspte gruyère

Werkwijze:

  • Snij de hesp in kleine blokjes.
  • Zet de grill alvast aan, want dat gaat hier niet lang meer duren.
  • Breng water aan de kook, en gooi de macaroni er in met een snuif zout.
  • Maak de béchamel saus: op een zacht vuur, laat wat boter smelten in een pot en roer de bloem erdoor. Al roerend met de klopper voeg je er geleidelijk de melk aan toe.
  • Wanneer een dikke witte saus is bekomen, gooi er de hespblokjes bij.
  • De macaroni is nu beetgaar (lees verpakking: 5 min, in dit geval) — giet af, en roer onder de saus met een spatel.
  • Giet alles in een vuurvaste schotel, strooi de geraspte kaas er over en zet onder de grill.
  • Wanneer het korstje van goudgeel naar bruin begint te verkleuren is het tijd om de schotel weer uit de oven te halen.

Smakelijk!

Variatie:

Nog beter met wat erwtjes er bij! Niet verplicht, maar dat brengt toch weer wat groenten op tafel... Je zou ook paprikas, broccoli-stukjes enzovoorts kunnen gebruiken.

  • 1 fijngesnipperde ui
  • 100g erwtjes

Snij de ui in snippers en laat ze even verglazen in wat bakvet (olie, boter of margarine). Doe de erwtjes er bij om ze op te warmen.

Gooi deze keer de uisnippers-met-erwtjes tezamen met de hespblokjes in de saus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damhert nieuw