Taai-taai

Naast de pepernoten, nog een Hollands Sinterklaasgoed dat in Vlaanderen vooral uit (nostalgische?) kinderboeken bekend is.

Ingrediënten:

  • 250 gram glutenvrije bloem
  • 100 gram honing
  • 1 eetlepel stroop
  • ½ koffielepel zout
  • ½ koffielepel bakpoeder
  • 3 koffielepels gemalen kaneel
  • 1 koffielepel gemalen anijs
  • 1 koffielepel gemalen nootmuskaat
  • 1 koffielepel kruidnagelpoeder

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door. Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door.
  • Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  • Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een ingevette bakplaat, en bak het in de matig warme oven in circa 25 minuten lichtbruin.
  • Je kan controleren of het gaar is door er met een brochetteprikker in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.
Damhert nieuw