Bananencake met cornflakes, plus variaties

Gevonden op een pak Kellogs cornflakes (men moet toch iets lezen om de geest aan te scherpen tijdens het ontbijt): een recept voor een ‘bananencake’. Speciaal van smaak, maar wel lekker. En perfect invriesbaar!

Het mooie aan een glutenvrije cake is dat die praktisch niet te onderscheiden valt van een gewone cake, dit in tegenstelling tot de meeste glutenvrije koekjes en broden...

Ingrediënten:

  • 100gr cornflakes
  • 200gr van je favoriete glutenvrije bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • ¼ koffielepel zout (of minder, zou ik zeggen)
  • 150gr boter of margarine
  • 150gr suiker
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 80gr gehakte noten eventueel

Werkwijze:

  • Verwarm oven op 180°C.
  • Verkruimel de cornflakes en plet de bananen erdoorheen. Laat dan 5 min staan, en roer het mengsel vervolgens om.
  • Al kloppend in een grote kom achtereenvolgens de zachte boter/margarine en suiker, vervolgens de eieren, het bananen-cornflakes-mengsel, de bloem, het bakpoeder, snuifje zout, en de optionele noten kloppen tot een homogeen mengsel.
  • Giet in een ingevette bakvorm (cakevorm) en zet 40 tot 60 min in de voorverwarmde oven.
  • Laat wat afkoelen, snij dikke plak, en verorber... Rest invriezen en voor huisgenoten verbergen.

Variaties:

Dit principe kan met goed succes toegepast worden op allerlei cake-variaties (chocolade, citroen, worteltjes, ... ).