Publicaties
Gegevens

Informatiefolders

De Vlaamse Coeliakievereniging geeft momenteel de volgende drie folders uit in PDF formaat:

  • Algemene infofolder: een korte, overzichtelijke toelichting van coeliakie en het glutenvrij dieet, bestemd voor zowel kinderen als volwassenen, schooldirecties, leerkrachten, onthaalgezinnen en kamp- en reisleiders.
  • Het glutenvrije dieet in een notendop: een iets meer gedetailleerde leidraad van de belangrijkste principes van het glutenvrije dieet, bestemd voor zowel nieuwkomers als hun omgeving.
  • Glutenvrij op restaurant en hotel: deze folder is bestemd is voor de koks van restaurants en hotels en licht het glutenvrij dieet kort en bondig toe. In de horecafolder wordt weergegeven wat al dan niet toegelaten is in het glutenvrij dieet en worden nog enkele nuttige tips voor koks geschetst. 
    De folder wordt best afgegeven aan de kok zodat deze op de hoogte gebracht wordt van het glutenvrij dieet en de folder steeds kan raadplegen wanneer een glutenvrije maaltijd gevraagd wordt. Hopelijk zal het door deze folder een stuk makkelijker verlopen om als coeliakiepatiënt op restaurant of hotel te gaan!

Vergoeding dieetkosten

Met het oog op de wettelijke tegemoetkoming voor aangepaste voeding voor coeliakiepatiënten, zijn volgende formulieren nuttig:

VCV drukwerk

Bij alle onderstaande prijzen zijn de verzendkosten inbegrepen:

Informatiefolder: gratis

Schoolinformatie (voor studenten): leden: € 6 / niet-leden: € 10

Handleiding: leden:€ 5 / niet-leden: € 7

Schoolbrochure “Iemand in mijn klas heeft coeliakie”: leden: € 6 / niet-leden: € 10

Etikettering “Ingrediënten voor een glutenvrij dieet”: leden: € 5 / niet-leden: € 10

“Lekker Glutenvrij Bakken”:

Boek met meer dan 250 recepten van glutenvrij brood, taarten, pizza’s, quiches, koekjes, wafels, beignets en pannenkoeken, uitgegeven door VCV. Eenvoudige uitleg bij de recepten, veel tips en foto’s. Veel informatie over de ziekte coeliakie en hoe praktisch om te gaan met het glutenvrije dieet.

Dit boek is einde reeks en wordt verkocht aan € 10 + € 5 verzendingskosten (voor zowel leden als niet-leden). Leverbaar tot einde voorraad.

€ 15 

Om publicaties te bestellen stuurt u een bericht naar [email protected] met vermelding van uw lidnummer indien lid en adres. Daarna zal u een e-mail ontvangen met een link naar een rekening met de betaalgegevens. Zodra de betaling geregistreerd is, wordt de publicatie verzonden.