Publicaties
Gegevens

Informatiefolders

De Vlaamse Coeliakievereniging geeft momenteel de volgende drie folders uit in PDF formaat:

  • Algemene infofolder: een korte, overzichtelijke toelichting van coeliakie en het glutenvrij dieet, bestemd zowel voor kinderen als voor volwassenen, schooldirecties, leerkrachten, onthaalgezinnen en kamp- en reisleiders.
  • Het glutenvrije dieet in een notendop: een iets gedetailleerdere leidraad van de belangrijkste principes van het glutenvrije dieet, bestemd zowel voor nieuwkomers als hun omgeving.
  • Glutenvrij op restaurant en hotel: deze folder is bestemd is voor de koks van restaurants en hotels, en licht het glutenvrij dieet kort en bondig toe. Eveneens wordt in de horecafolder weergegeven wat al dan niet toegelaten is in het glutenvrij dieet en worden nog enkele nuttige tips voor koks geschetst. 
    Deze laatste folder wordt best afgegeven aan de kok zodat deze op de hoogte gebracht wordt van het glutenvrij dieet en de folder steeds kan raadplegen wanneer een glutenvrije maaltijd gevraagd wordt. Hopelijk zal het door deze folder een stuk makkelijker verlopen om als coeliakiepatiënt op restaurant of hotel te gaan!

Vergoeding dieetkosten

Met het oog op de wettelijke tegemoetkoming voor aangepaste voeding voor coeliakiepatienten, zijn de volgende twee formulieren nuttig (PDF formaat):

VCV Drukwerk

Bij alle onderstaande prijzen zijn de verzendkosten inbegrepen:

Informatiefolder: gratis
Schoolinformatie (voor studenten): leden: €6,- / niet-leden: €10,-
mededeling: STUDENT LIDNUMMER:...
Handleiding: leden:€5,- / niet-leden: €7,-
mededeling: HANDLEIDING LIDNUMMER:...
Schoolbrochure “Iemand in mijn klas heeft coeliakie”: leden: €6,- / niet-leden: €10,-
mededeling: KLAS LIDNUMMER:...
Etikettering “Ingrediënten voor een glutenvrij dieet”: leden: €5,- / niet-leden: €10,-
mededeling: ETIKET LIDNUMMER:...
“Lekker Glutenvrij Bakken”:

Een bakboek met meer dan 250 overheerlijke recepten van glutenvrij brood, taarten, pizza’s, quiches, koekjes, wafels, beignets en pannenkoeken, uitgegeven door de VCV.

Dankzij de eenvoudige uitleg bij de recepten en de vele onmisbare tips in dit boek, heeft de glutenvrije bakkunst voor u geen geheimen meer. De mooie foto’s nodigen uit om meteen aan de slag te gaan.

Daarnaast bevat het boek een schat aan informatie over de ziekte coeliakie en de praktische omgang met het glutenvrije dieet.

leden: €23,- / niet-leden: €30,-
mededeling: BAKBOEK LIDNUMMER:...
   
   

Om deze uitgaven te bestellen, stuurt u even een berichtje gericht aan [email protected], met uw bestelling, lidnummer (als u er een heeft), en het afleveradres. Daarnaast maakt u het juiste bedrag over op de rekening van de Vlaamse Coeliakievereniging vzw, met vermelding van wat u bestelt en uw lidnummer:

Vlaamse Coeliakievereniging
Kabienstraat 16, 2382 Poppel
BNP Paribas Fortis
BIC: GEBABEBB
IBAN: BE54 0016 2895 9897
 
 
mededeling (bvb): BAKBOEK LIDNR:9999
 

 

Restaurant Belfort - Gent